Search
Language
+31 (0) 35 – 524 9000
CREATING THE PERFECT ENVIRONMENT

Stralingsverwarming

Terug

Verwarmen met straling

Thermo air produceert verschillende stralingsverwarmingssystemen. Deze systemen gebruiken verschillende warmtemedia. Thermo Air biedt zowel gasgestookte als watergevoede stralingspanelen aan. Het principe van stralingsverwarming is dat u, door warm water of hete lucht (rookgassen) te gebruiken, een buizenregister kunt verwarmen. Het warmtemedium kan het register zodanig verhitten dat de buis warmte gaat uitstralen in de vorm van stralingswarmte. Deze warmte is het beste te vergelijken met de zon. Stralingswarmte is volkomen ongevaarlijk en geeft een zeer comfortabel gevoel. Door gebruik te maken van stralingsverwarming is het niet nodig om de lucht in de kamer te verwarmen. Daardoor zal de kamertemperatuur (lucht) relatief laag zijn. Een voorbeeld hiervan is dat bij een gevoelstemperatuur van 20 graden de omgevingstemperatuur slechts 18 graden is.

Voordeel van stralingsverwarming

Een groot voordeel van stralingsverwarming is dat de energievraag met 10% afneemt en dat de opwarmtijd zeer kort is. Hierdoor kan het energieverbruik met ongeveer 40% worden gereduceerd, in tegenstelling tot conventionele verwarming. Stralingswarmte zorgt ervoor dat de temperatuur van de vloer in de hal hoger zal zijn dan de gewenste haltemperatuur. In tegenstelling tot traditionele verwarming, wordt er bij het gebruik van stralingswarmte geen warmtekussen onder het dak gevormd. Er wordt tevens geen lucht in de hal geblazen, zodat men geen hinder ondervindt van lucht- of stofverplaatsing. Denk aan magazijnstellingen die vroeger vol stonden met stoffige goederen, of bijvoorbeeld een gymzaal waar de luchtverwarmer uit moest tijdens een badmintonwedstrijd. Stralingsverwarming is zeer geschikt voor zoneverwarming. Zo kan bijvoorbeeld alleen de werkplek verwarmd worden, in plaats van de hele kamer. Stralingsverwarming is daarom ook zeer geschikt voor slecht geïsoleerde gebouwen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor u? Onze adviseurs helpen u graag. Bel +31 (0) 35 – 524 9000 of mail naar info@thermoair.nl.

2 Producten

© Thermo Air 2024 | Disclaimer | Leveringsvoorwaarden | Privacyverklaring | Sitemap | Cookies